Ο προγραμματισμός της εργασίας είναι εβδομαδιαίος. Η διαδικασία της μάθησης είναι ανοιχτή και ευέλικτη.
Τα όρια και οι διαδικασίες δεν είναι αυστηρά καθορισμένα και εξελίσσονται ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των παιδιών.
Τα παιδιά είναι πρωταγωνιστές και η νηπιαγωγός συντονίζει, υποστηρίζει, εμψυχώνει τις προσπάθειες των παιδιών με βασικό στόχο την απόκτηση γνώσεων.
Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει δραστηριότητες για:

Κοινωνική-Συναισθηματική ανάπτυξη
Τα παιδιά μαθαίνουν να αυτοεξυπηρετούνται, να γίνονται ανεξάρτητα, να μοιράζονται, να συνεργάζονται, να κάνουν φίλους, να σέβονται, να υπερασπίζονται τον εαυτό τους. Μαθαίνουν να διαχειρίζονται συναισθήματα όπως χαρά, θυμό, φόβο, αποτυχία και μέσα από δραστηριότητες ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση.

Γλωσσική-Νοητική ανάπτυξη
Δίνουμε έμφαση στη Διαθεματικότητα επιλέγοντας ένα θέμα προς συζήτηση και επεξεργασία μέσα από θεματικές πηγές, αναλύοντάς το κάτω από το πρίσμα πολλών διαφορετικών αντικειμένων (γλώσσα, μαθηματικά, μουσική, εικαστικά, φυσική αγωγή κ.α.)
Μαθαίνουν να διηγούνται, να περιγράφουν, να διαβάζουν βιβλία από τη δανειστική μας βιβλιοθήκη.

Αισθητική αγωγή
Με τις διάφορες εικαστικές δραστηριότητες όπως ζωγραφική, πλαστική, κολάζ, χειροτεχνίες, τα παιδιά γνωρίζουν και χειρίζονται τα διάφορα εργαλεία και υλικά. Αναπτύσσουν τη φαντασία τους και απεικονίζουν
τον κόσμο γύρω τους.
Το τραγούδι και η μουσική είναι ζωή, γι’αυτό αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του προγράμματός μας.

Ψυχοκινητική ανάπτυξη
Μέσα από δραστηριότητες συνειδητοποιούν το σώμα τους, συντονίζουν τα μέλη τους, μαθαίνουν να κινούνται ελεύθερα στο χώρο, να τρέχουν,
να περπατούν, να ισορροπούν.

Θεατρικό παιχνίδι
Τα παιδιά πειραματίζονται, μεταμορφώνονται, αναλαμβάνουν ρόλους, παίρνουν αποφάσεις, συνεργάζονται, δημιουργούν.

Γλώσσα και μαθηματικά
Η γλώσσα και τα μαθηματικά διδάσκονται μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.
Μαθαίνουν να καλλιεργούν τον προφορικό και γραπτό λόγο μέσα από τις συζητήσεις, παίρνοντας διαδοχικά τον λόγο, διηγούνται προσωπικές τους εμπειρίες, αφηγούνται παραμύθια, ιστορίες αντικείμενα. Δίνουν εξηγήσεις για τις ενέργειές τους, αιτιολογούν τις επιλογές και τις αποφάσεις τους. Γράφουν τ’ όνομά τους, αντιγράφουν λέξεις που αφορούν ένα θέμα, συνηθίζουν τον χειρισμό του μολυβιού, του μαρκαδόρου, παίρνοντας τη σωστή σωματική στάση, αναγνώριση γραμμάτων ή οικείων λέξεων κ.α.
Μαθαίνουν να κατηγοριοποιούν, να ταξινομούν, να συγκρίνουν,
να μετρούν, να κάνουν αντιστοιχίσεις, να αναγνωρίζουν, να επιλύουν προβλήματα κ.α.

Ψυχαγωγικές εκδρομές – Επιμορφωτικές εκδηλώσεις
Οι επισκέψεις μας σε μουσεία, θέατρα και γενικότερα σε κέντρα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντα, τις ανάγκες των παιδιών και τη θεματολογία που επεξεργαζόμαστε στη τάξη.
Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δραστηριότητες οι οποίες έχουν σχέση με την οικολογία, τον εθελοντισμό κ.α.

Εκτός από το βασικό παιδαγωγικό πρόγραμμα που θα εφαρμόζεται από τις υπεύθυνες παιδαγωγούς, θα λειτουργήσουν και τα εξής προγράμματα:

Αγγλικά
Μέσα από τη συνομιλία, το τραγούδι, το παιχνίδι και άλλες ευχάριστες δραστηριότητες τα παιδιά έρχονται σε μια πρώτη επαφή με την ξένη γλώσσα εμπλουτίζοντας το λεξιλόγιό τους.

Μουσικοκινητική αγωγή
Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με βασικές χωροχρονικές έννοιες, θα μάθουν το σώμα τους, τις κινήσεις τους, θα τονώσουν την πρωτοβουλία, το θάρρος, την αυτοπειθαρχία, το αίσθημα του ρυθμού και τέλος θα ανακαλύψουν τις κρυμμένες τους ικανότητες.

Οι εορτασμοί των διαφόρων επετείων, η Χριστουγεννιάτικη γιορτή και η γιορτή λήξης των μαθημάτων είναι μια σειρά από εκδηλώσεις που συμβάλλουν αφενός στην πλήρη κοινωνικοποίηση των παιδιών και αφετέρου στην ευκαιρία που θα έχουν οι μικροί μαθητές να παρουσιάζουν τη δουλειά τους και την πρόοδό τους.

Μαθήματα επιλογής:

  • Κολυμβητήριο: Όλο το χρόνο, μία φορά την εβδομάδα, σε κλειστή θερμαινόμενη πισίνα (3 ετών ).
  • Στον τομέα του Αθλητισμού παρέχεται στο σχολείο μας, ρυθμική γυμναστική για τα κορίτσια και στίβος για τ’ αγόρια.
  • Συνεργασία με το κέντρο εκμάθησης υπολογιστών και ρομποτικής IT Experts IT Kids.